Dorinel Munteanu vede luminiţa

Dorinel Munteanu vede luminiţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Munteanu a acceptat să acorde un interviu cu cărţile pe faţă, discuţie în care admite că a făcut greşeli, dar susţine că nu îşi va depune demisia, „pentru că ar fi un act de laşitate” * „Oţelul merită mai mult, va fi acolo unde îşi doreşte toată lumea”, susţine tehnicianul *

Nu doarme de câteva zile

- Domnule Munteanu, cum aţi dormit după înfrângerea cu Urziceniul (n.r. – scor 1-4), una care duce Oţelul în subsolul clasamentului Ligii I?

- Credeţi că am putut dormi de vineri încoace? Pare că spun vorbe mari, dar chiar mă preocupă starea echipei, iar faptul că publicul mi-a cerut demisia mă mâhneşte şi mai mult. Nu vreau să dau vina pe programul de până acum sau să mă agăţ de faptul că şi echipe mari din lume pot avea un start mai slab…

- Imediat după eşecul cu Unirea, aţi spus că aşteptaţi discuţia cu directorul general Marius Stan şi abia apoi puteţi comenta eventuala demisie. Ce aţi vorbit cu domnul Stan?

- N-am luat deloc în calcul demisia, pentru că sunt sigur că ar fi un act de laşitate. Sunt convins că pot redresa echipa şi asta i-am zis şi domnului Stan cu care am purtat o discuţie foarte deschisă.

Am trecut direct la subiect, i-am spus că nimeni nu este perfect şi că, în ciuda atmosferei negative create în jurul echipei, i-am explicat că este firesc ca publicul să nu aibă răbdare, dar asta nu înseamnă că şi noi trebuie să luăm decizii în grabă. Eu chiar am încredere în echipă!

„Nu mă dezic de strategia mea”

- Totuşi, este clar că sunt lucruri pe care trebuie să vi le reproşaţi. Vă recunoaşteţi erorile?

- Sigur, sunt lucruri pe care mi le reproşez, vă spun încă o dată că nu sunt perfect, dar încerc din răsputeri să-mi corectez toate greşelile. Au fost momente în care am fost neinspirat la alegerea unor jucători pentru primul unsprezece sau la unele înlocuiri, asta e clar.

- Au fost şi două momente în care nu numai publicul, ci şi noi, mass-media, am considerat că aţi greşit flagrant. La jocul cu Steaua, aţi scos un mijlocaş, nu fundaş, deşi aveaţi un om în plus, iar cu Urziceniul aţi betonat defensiva, în locul atacului, după ce aţi rămas cu doi jucători în minus…

- (râde) Da, cunosc aceste reproşuri şi spun a mia oară că nu numărul atacanţilor decide dacă ai sau nu ocazii sau chiar goluri. Lumea are dreptul să comenteze, în tribune sunt poate 5.000 de profesori-antrenori.

Asta a fost strategia mea în acele momente şi nu mă dezic de ea. La 1-2 cu Unirea şi cu doi oameni eliminaţi, credeţi că mai speram în egalare? Să fim serioşi, sună bine să crezi că poţi învinge în orice condiţii, dar şansele noastre erau infime. Cu numai un om în minus speram şi poate că am fi putut egala, chiar dacă jocul se rupsese din minutul 7.       

„Atmosfera o fac jucătorii, nu antrenorul”

- De ce Oţelul joacă defensiv, mult mai retras decât în perioada lui Petre Grigoraş? Este o altă chestiune pe care publicul v-o reproşează.

- Am văzut că aici, la Galaţi, lumea este altfel decât în multe locuri din ţară. Oamenii vor să vadă multe goluri şi cred că s-ar bucura la un 4-4, ca să dau un exemplu. Vreau să le transmit că cheia succesului este organizarea echipei, dar pentru a ajunge aici, unde îmi doresc, este nevoie de timp şi de muncă.

Iată, Urziceniul este un model: este o echipă pragmatică şi determinată! Omul vine la stadion şi pentru spectacol, dar mai importante sunt punctele.

- Căpitanul Paraschiv acuza după acest meci că atmosfera din vestiar nu este la cota pe care şi-o doreşte. Ce se întâmplă acolo?

- Eu sunt convins că Gabi a vorbit mai mult la nervi şi că, de fapt, situaţia nu se prezintă aşa. Eu văd că echipa este unită, dar haideţi să vă spun ceva: atmosfera din vestiar o fac jucătorii, nu antrenorul! De la ei trebuie să vină, mă refer la chestiuni care să ţină numai de fotbal.

- Se poate spune şi că vă lipseşte norocul?

- Nu m-am bazat niciodată pe noroc, nici când eram jucător, dar nici acum ca antrenor. Norocul unui antrenor vine din gheata unui jucător sau, câteodată, din fluierul unui arbitru. Eu pun bază pe muncă şi sunt sigur că echipa mea merită mai mult. Şi va fi acolo unde îşi doreşte publicul şi conducerea clubului. Dar avem nevoie de timp…

Comentariu foto: Dorinel Munteanu, congestionat la maxim după ce Oţelul a ajuns pe locul 16 în clasamentul Ligii I

Citit 1108 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.