Cu Oţelul la psiholog!

Cu Oţelul la psiholog!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ajunşi cu psihicul la pământ după trei eşecuri la rând, „oţelarii” ar putea merge foarte des prin cabinetul unui specialist în psihologie * Jucătorii au primit, ieri-seară vestea că vor fi amendaţi: 25 la sută din ultimele două salarii! *

Cine-i ajută pe „oţelari”?

Iată o listă cu nume cunoscute la care s-ar putea apela:

·    Oana Cuzino – medic primar geriatru, doctor în ştiinţe medicale şi director editorial al revistei lunare „Ce se întâmplă, doctore?”

·    Aurora Liiceanu – specialistă în psihologie, autoare a unor lucrări în domeniu;

·    Mirela Zivari – psiholog, consilier pe diverse teme în mai multe emisiuni de televiziune;

·    Dr. Cristian Andrei – neuropsihiatru, psihoterapeut, consilier individual. 

Moto:

„Atunci când entuziasmul spontan ne părăseşte, trebuie să-l retrezim, să acţionăm şi să vorbim ca şi cum el ar continua să existe. Deci, pentru a căpăta curaj, purtaţi-vă ca şi cum aţi fi deja curajos, cu o voinţă de fier, şi cu siguranţă curajul va înlocui teama” – William James (celebru psiholog american, 1842-1910)

Rezolvaţi problema!

Faţă de sezonul trecut, când Oţelul juca un fotbal pe placul suporterilor, echipa gălăţeană de Liga I a pierdut o singură piesă - pe mijlocaşul central Alexandru Bourceanu.

Au fost aduşi doisprezece jucători noi în această vară, başca un staff tehnic proaspăt, scos de la naftalină. Şi totuşi, motorul formaţiei roş-alb-albastre scoate mult fum, consumă carburant de înnebuneşti şi pare bun de dus la Remat.

Antrenorul Dorinel Munteanu, contestat după meciul cu Unirea Urziceni, beneficiază de girul conducerii clubului şi, deşi nu arată a mecanic, spune că va identifica buba. Unde-i problema?, de ce un individ care în primăvară ştia cât şi cum să alerge, acum pare de pe altă planetă?

„Tinerii au nevoie de sprijin”

Este greu de crezut că Dorinel Munteanu le-a pus nicovale şi bare de oţel în jambiere jucătorilor săi. I-ar fi descoperit arbitrii la controlul corporal dinaintea fiecărui meci.

Prin urmare, tehnicianul a decis să-i ceară directorului general Marius Stan angajarea unui psiholog care să se apropie de sufletele roş-alb-albaştrilor ajunşi pe locul 16 al clasamentului.

„Cred că aşa voi face, vom angaja un psiholog care să stea de vorbă cu ei mai mult timp. Am destui jucători tineri în echipă care au nevoie de sprijin. Trebuie să trecem de această barieră şi jucătorii să-şi recapete încrederea în ei”, este de părere fostul internaţional, la rândul său un tip timid, uşor introvertit. 

Amenzi şi prime blocate!

Eşecurile din ultima perioadă i-au băgat în şedinţă pe jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu. După ce au fost nevoiţi să-i ofere explicaţii directorului general Marius Stan, „oţelarii” s-au ales şi cu o sancţiune destul de greu de digerat.

Astfel, salariile pe iulie şi august ale jucătorilor gălăţeni au fost reduse cu 25 la sută, iar primele au fost blocate până când Oţelul va reveni la zero în clasamentul adevărului (n.r. – în prezent, echipa se află la minus 5!).

„Aştept altă atitudine din partea jucătorilor, pentru că nu este posibil să pierdem în acest mod atâtea puncte. Sunt convins că valoarea lor este superioară locului 16 pe care îl ocupăm în prezent”, a declarat directorul general al Oţelului, Marius Stan.

Explicaţie foto: Stoian Kolev şi colegii săi au de trecut peste o perioadă foarte grea: rezultate proaste, salarii mai mici. Chiar că e nevoie de psiholog!

Citit 949 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.