Antrenorii Tănase şi Tămăşanu au „dresat” moartea!

Antrenorii Tănase şi Tămăşanu au „dresat” moartea!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două manevre în plus şi o maşină puternică i-au salvat pe antrenorul principal al echipei Oţelul II şi pe preparatorul fizic al Centrului de copii şi juniori ai clubului gălăţean de Liga I * Cei doi se întorceau de la un meci susţinut la Suceava când au fost loviţi de un autovehicul condus de un bărbat rupt de beat * Una dintre roţile maşinii conduse de Viorel Tănase a „zburat” la 150 de metri de locul accidentului! *

„Nu mă sunaţi, sunt viu şi nevătămat!”

Tănase face haz de necaz după întâmplarea din localitatea vrânceană Călimăneşti, spunând că niciodată nu va uita partida de la Paris a naţionalei. „N-o să uit acest meci, dar vreau să-mi rog prietenii şi pe cei care mă cunosc să nu mă sune după ce vor afla din ziar ce am păţit. Sunt viu şi nevătămat, staţi liniştiţi”, spune Viorel, căruia la o zi şi jumătate de la coşmarul de pe Drumul European 85 i-a revenit zâmbetul. „Acum trebuie să umblu pentru a-mi repara maşina, de parcă n-aveam destulă treabă”, adaugă antrenorul de la Oţelul.   

După Suceava, au oprit la Adjud

Ultimul meci al naţionalei de fotbal a României (deşi, mai fericită este acum sintagma „cel mai recent”) putea rămâne în memoria fotbalului gălăţean drept o bornă a tragicului, a nefirescului care îmbracă zilnic tot mai multe forme.

Doi antrenori ai Clubului Oţelul au avut la ei doza de şansă, au beneficiat de cea de-a doua viaţă în noaptea de sâmbătă spre duminică, la maxim jumătate de oră de la remiza „tricolorilor” la Paris, cu Franţa.

Viorel Tănase, „principal” la echipa-satelit a grupării de Liga I, şi Ionel Tămăşanu, preparator fizic al Centrului de Copii şi Juniori, veneau de la Suceava, unde avuseseră un meci de Liga a III-a şi, ca să nu rateze evenimentul din capitala Franţei, au oprit la un motel din Adjud, care se conectase la euforia partidei.

„Mulţumesc Cerului!”

La finalul meciului, adică imediat după miezul nopţii, cei doi tehnicieni, aflaţi în deplasare cu maşina lui Tănase (un Volkswagen Touareg), au continuat drumul spre casă, dar n-au apucat să schimbe decât câteva remarci despre jocul României lui Răzvan Lucescu până în secunda în care au driblat moartea. Cei doi se aflau pe DE 85, la Călimăneşti, când de pe contrasens a apărut o torpilă pe patru roţi la volanul căreia tocmai aţipise un individ aflat şi sub influenţa alcoolului!

„Îi mulţumesc Cerului că am rămas lucid în acele momente! Am văzut cum o maşină din sensul opus îşi schimbase direcţia de mers, venind înspre noi, şi am zis că vrea să parcheze pe partea noastră. I-am făcut flash-uri cu farurile şi, probabil, atunci l-am trezit. Am mai făcut două manevre, am tras stânga, apoi puţin dreapta, ca să evit pericolul”, povesteşte, neaşteptat de degajat, Viorel Tănase, considerat o legendă vie a Oţelului.     

„Ne-a salvat şi maşina…”

Totuşi, impactul n-a mai putut fi ocolit. Skoda Octavia, condusă de bărbatul care este domiciliat în Mărăşeşti, a intrat cu forţă în Touaregul fostului fotbalist, reuşind să-l dezmembreze!

„Roata din dreapta faţă a sărit la 150 de metri de locul accidentului! S-au deschis airbag-urile, iar domnul profesor Tămăşanu a căzut, uşa din dreapta deschizându-se în impact”, adaugă Tănase. Curajul cu care a înfruntat fatalitatea l-a făcut pe tehnicianul echipei Oţelul II să sune imediat la 112, poliţiştii constatând la faţa locului că cel care a atentat la vieţile celor doi cunoscuţi gălăţeni avea o alcoolemie de 0,70 în aerul expirat.

Viorel Tănase a scăpat fără zgârieturi, în timp ce Ionel Tămăşanu resimte câteva dureri de şold. „Ne-a salvat şi maşina, trebuie să recunosc”, crede cel căruia amicii şi colegi îi spun Tase.

Comentariu foto: Viorel Tănase şi Ionel Tămăşanu au ce-şi povesti atunci când nu vorbesc despre fotbal. Accidentul de sâmbătă noapte i-a întărit şi mai mult

Citit 1511 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.