Moţiunea vizând demisia ministrului Teodorovici, discutată de deputaţi

Moţiunea vizând demisia ministrului Teodorovici, discutată de deputaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Deputații vor dezbate astăzi, în plen, moțiunea simplă prin care PNL cere demisia ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, informează Mediafax. Liberalii acuză lipsa de predictibilitate a măsurilor Guvernului în domeniul fiscal, precum și intenția de a face opțional Pilonul II de pensii.

Moţiunea simplă a PNL, intitulată "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie", va primi votul final în plenul de miercuri al Camerei Deputaților. "Domnule ministru Teodorovici, nu vă reproşăm dumneavoastră aberaţia denumită "revoluţie fiscală", pe care Guvernul PSD-ALDE nr. 2 a girat-o şi a promovat-o ca panaceu la problemele economiei româneşti, chiar dacă şi domnul Ionuţ Mişa şi domnul Mihai Tudose cunoşteau foarte bine că aceasta va face mai mult rău decât bine! Dumneavoastră, în schimb, vă reproşăm faptul că, deşi cunoaşteţi relele făcute de harababura fiscală a PSD-ALDE, v-aţi pus personalitatea inestimabilă la umbră de eventuale critici publice şi nu aţi făcut absolut nimic pentru a elimina răul produs de aceste modificări fiscale. Mai mult, la cele peste 260 de modificări fiscale operate anul trecut, dumneavoastră aţi arătat că puteţi fi şi mai harnic la capitolul instabilitate şi cârpeală fiscală, operând peste 120 de modificări ale Codului fiscal, în numai 3 luni!", susține PNL, în textul moţiunii simple.

Liberalii îi mai reproșează ministrului de Finanțe că atât el, cât și ceilalți colegi din Guvern, vor să facă Pilonul II de pensii opțional și ulterior să îl desființeze. "Vă solicităm să nu vă mai prefaceţi că nu ştiţi, că nu pricepeţi, că nu cunoaşteţi că Guvernul urmăreşte să elimine pensiile obligatorii administrate privat! Pseudosimulările pe care le tot invocaţi că se fac sau se vor face la Ministerul Finanţelor nu urmăresc varianta cea mai bună pentru sustenabilitatea în viitor a pensiilor, ci modul în care reuşiţi să peticiţi mai repede bugetul, care arată ca un şvaiţer. Ştim că nu sunteţi nici ministrul Muncii şi nici prim-ministru, ca să vă atribuim competenţe în domeniul pensiilor. Cu toate acestea, ştim cu toţii că banii pentru pensii, pentru ca acestea să poată fi plătite, trebuie să existe în buget, lună de lună", se mai arată în documentul liberalilor.

Parlamentarii PNL îi reamintesc ministrului Teodorovici și de fiascoul creat de Legea salarizării: "Ar fi bine să nu uitaţi că, atunci când Legea salarizării a generat scăderi de salarii pentru mii de salariaţi, doamna Olguţa Vasilescu v-a arătat cu degetul, spunând că nu domnia sa face politica fiscală a ţării, că ea a mărit salariile, dar Ministerul Finanţelor Publice este vinovat pentru că acestea au scăzut".

Citit 1322 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iunie 2018 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.