Big Brother pentru turişti: STS va gestiona programul care ştie cine şi unde este cazat

Big Brother pentru turişti: STS va gestiona programul care ştie cine şi unde este cazat
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), contestat de hotelieri pentru că ar încălca intimitatea turiştilor, prin care vor fi înregistraţi "în timp real" turiştii cazaţi în hoteluri şi pensiuni, va fi gestionat şi auditat de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să se înscrie într-un sistem de evidenţă a turiştilor prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat. MDRT a explicat la începutul anului că sistemul va ajuta atât la acumularea de date statistice, cât şi la combaterea evaziunii fiscale. În plus, prin corelarea informaţiilor furnizate de SIET, persoanele care au săvârşit infracţiuni şi sunt urmărite naţional sau internaţional vor putea fi reperate mai uşor.

Potrivit noului proiect de act normativ, MDRT are acces la date anonime, respectiv număr de înnoptări, număr de persoane cazate, pe care le va pune la dispoziţie Institutului Naţional de Statistică pentru cercetare statistică, iar Ministerul Administraţiei şi Internelor are acces şi la datele personale.

În nota de fundamentare se menţionează că pe termen mediu şi lung sistemul va crea un impact pozitiv, "în sensul că se va reduce fenomenul de evaziune fiscală prin înregistrarea în timp real a turiştilor" care se cazează în structuri de primire turistice.

 

Citit 6549 ori Ultima modificare Joi, 23 August 2012 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.