Alte mii de români au plecat la muncă în străinătate

Alte mii de români au plecat la muncă în străinătate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţii de plasare forţă de muncă au mediat şi plasat în străinătate, în semestrul I din 2018, 19.070 de cetăţeni români, cu precădere în Germania, Olanda, Austria, Spania, Anglia, potrivit datelor pe care le centralizează Inspecţia Muncii.

Totodată, numărul lucrătorilor români care au obţinut contracte de muncă în străinătate, prin intermediul reţelei EURES, a fost, în primul semestru al acestui an, de 282 persoane, potrivit Ministerul Muncii. În perioada menţionată, în Spania au plecat cu contract de muncă 88 de lucrători români, în Danemarca - 58, în Portugalia - 49, Marea Britanie - 46, Olanda - 17, Germania - 10, Finlanda - 6, Belgia - 4 şi Slovacia, Malta, Ungaria şi Franţa - câte un lucrător român.

ANOFM a creat, încă din 2007, un portal naţional EURES, ca instrument de informare cu privire la locurile de muncă vacante primite de la angajatorii europeni, datele de contact ale consilierilor EURES şi alte informaţii utile. În plus, cetăţenii români îşi pot găsi slujbe în statele membre UE şi non-UE şi cu ajutorul agenţilor de plasare forţă de muncă, care desfăşoară activităţi de mediere a angajării în străinătate.

Conform datelor publicate de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică în publicaţia "International Migration Outlook 2017", la mijlocul anului 2015, peste 3,5 milioane de cetăţeni români trăiau în afara teritoriului României.

Citit 1756 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2018 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.