Dacian Cioloș a demisionat de la conducerea USR

Dacian Cioloș a demisionat de la conducerea USR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Dacian Cioloș a susținut, de la ora 18.00, o conferință de presă în care și-a anunțat public demisia de la conducerea USR, la 4 luni de la alegerea sa în funcția de președinte, „la mustață” față de contracandidatul său Dan Barna, informează hotnews.ro.

Am considerat firesc și de bun simț să-mi dau demisia", a spus Cioloș. El a mai afirmat că nu mai are de gând să candideze pentru funcția de președinte al formațiunii și nici să reînființeze vechiul PLUS.

Hotews.ro relatează că, luni, Biroul Național al USR - dominat de echipa lui Dan Barna - a respins noul program de reforme în partid propus de Dacian Cioloș, de care actualul președinte al USR a condiționat rămânerea la șefia partidului. Pentru proiectul lui Cioloș au votat 11 din cei 25 de membri ai conducerii partidului.

Conform statutului USR, în cazul demisiei președintelui, funcția este preluată de vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la ultimul congres. Acesta este Cătălin Drulă, care a și anunțat public că este pregătit să preia conducerea USR: „Îmi voi face datoria”.

Următorul pas ar fi declanșarea procedurii de organizare a unui congres extraordinar al USR, pentru alegerea unui nou președinte.

Dacian Cioloș a fost ales președinte al USR PLUS în 1 octombrie 2021, cu 19.603 voturi (50,9%), față de 18.908 de voturi (49,1%) pe care le-a obținut contracandidatul său, Dan Barna, voturile fiind exprimate online. Rezultatul a fost validat apoi la congres.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 07 Februarie 2022 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.