Au intrat în producție ramele electrice care vor circula și spre Galați

Au intrat în producție ramele electrice care vor circula și spre Galați
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Primul tren nou din comanda totală de 37 de unități a intrat în producție la fabrica Alstom din Polonia, a anunțat duminică Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), instituție din subordinea Ministerului Transporturilor, informează Economedia. Livrarea capului de serie se va face în iulie 2023, atunci când va intra în probe la circuitul feroviar de teste de la Făurei, iar punerea în circulație comercială, cu călători, este estimată pentru luna decembrie. Celelalte trenuri urmează să intre în circulație comercială începând cu anul 2024. Acestea sunt primele trenuri noi pe care Ministerul Transporturilor reușește să le cumpere în ultimii 20 de ani, arată ARF.

Viteza maximă de rulare a ramelor electrice este de 160 km/h, fiind compuse din șase vagoane. Asigură 351 de locuri pe scaune și sunt dotate, printre altele, cu sisteme de climatizare, conexiune wi-fi, spații pentru bar/bistro și pentru călători cu dizabilități, precum și o zonă destinată distribuirii automate de bilete.

Ramele electrice vor conecta capitala cu principalele centre urbane ale țării, astfel că una dintre rutele pe care acestea vor circula va fi și București Nord - Galați.

Economedia notează că singurele magistrale CFR electrificate și modernizate sau parțial reabilitate sunt București - Constanța, București - Predeal și tronsoane Sighișoara - Simeria și Arad - Curtici. Pe M500 București - Suceava, linia este electrificată, în timp ce M600 București - Iași este doar parțial electrificată.

Citit 5314 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2023 17:27

1 comentariu

  • postat de macarie banu
    Marți, 14 Februarie 2023 11:19
    89.137.225.***
    Au si vagoane cu spatii pentru biciclete!?...tare bune ar mai fi.....
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.