Incident feroviar, în judeţul Teleorman

Incident feroviar, în judeţul Teleorman
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trei persoane au fost rănite într-un incident feroviar petrecut în această dimineaţă în județul Teleorman. Trenul de călători IR 1822, care circula pe ruta Arad - București Nord, a frânat brusc și a oprit în zona Roșiorii de Vede, pentru a evita o coliziune cu un tren de marfă de la care deraiase un vagon.

„În jurul orei 4,00, un apel la 112 anunţa un accident feroviar, un tren de călători care a deraiat în judeţul Teleorman, între Roşiorii de Vede si Măldăeni. Astfel, pentru gestionarea eficientă a evenimentului, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale la faţa locului. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirma”, a anunţat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, conform HotNews.ro.

Mai multe persoane au fost evaluate de echipajele medicale, trei victime fiind transportate la spital. Călătorii au fost transportați cu două microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede.

Potrivit CFR Călători, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate.

Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucțiunile acestuia.

Citit 705 ori Ultima modificare Luni, 13 Martie 2023 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.