Garda de Mediu va face inspecţie cu drone cu senzori

Garda de Mediu va face inspecţie cu drone cu senzori
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Garda Naţională de Mediu va avea, începând din acest an, 46 de drone dotate cu senzori şi echipamente pentru inspecţie şi control, dintr-un proiect finanțat din fonduri europene, a anunțat vineri, 10 martie, Ministerul Mediului, într-un comunicat citat de News.ro.

Potrivit autorităților, instituția a semnat, în calitate de lider de parteneriat, contractul de furnizare a dronelor din cadrul proiectului „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de monitorizare şi control a calităţii aerului în scopul creşterii acurateţei informaţiilor şi a capacităţii de răspuns la episoadele de poluare”.

Proiectul, finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, are în vedere desfăşurarea „de acţiuni destinate îmbunătăţirii calităţii aerului, în special în mediul urban, respectiv promovării măsurilor de reducere a poluării aerului”, potrivit comunicatului.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 57.032 de milioane de lei, iar valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 48.206 milioane de lei.

Într-o conferință de presă, ministrul mediului, Tanczos Barna, a declarat că dronele „vor furniza informații în timp util de la diverse evenimente cu impact asupra mediului şi vor deveni un instrument esenţial în activitatea zilnică a comisarilor de mediu”.

 

Citit 462 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 15:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.