Călătoria împreună le-a adus fiecăruia câte un dosar penal

Călătoria împreună le-a adus fiecăruia câte un dosar penal
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La volan, cu permisul anulat. Un bărbat în vârstă de 29 de ani a fost depistat la volan, deși nu avea acest drept. Șoferul a fost oprit pentru control, joi, 16 martie, pe raza localităţii de frontieră Corni. Poliţiştii din cadrul Sectorului Folteşti efectuează cercetări în privinţa bărbatului care a fost depistat conducând deşi avea permisul anulat, dar și în privința proprietarului vehiculului, care i-a încredințat maşina.

Şoferul călătorea împreună cu proprietara autoturismului, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani. La controlul de frontieră, bărbatul a declarat inițial că nu are permisul de conducere moldovenesc asupra sa, dar că are drept de a conduce. În urma verificărilor specifice efectuate prin intermediul polițiștilor din Republica Moldova, polițiștii de frontieră români au constatat că bărbatul a obținut în anul 2020 dreptul de a conduce autovehicule din categoria B și B1, dar că permisul de conducere al acestuia figurează în baza de date cu mențiunea "nevalabil" din data de 3 noiembrie 2021. Ulterior, conducătorul autoturismului a recunoscut că permisul i-a fost anulat.

Din declarațiile celor doi a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredințat spre a-l conduce de către pasagera din dreapta sa. Cu privire la cele constatate, proprietara a declarat că se simțea obosită și că în aceste circumstanțe i-a încredințat autoturismul. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu are dreptul de a conduce, la finalizarea anchetei urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 3863 ori Ultima modificare Luni, 20 Martie 2023 09:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.