Poliția ar putea da sancțiuni pe baza imaginilor de pe camerele de bord

Poliția ar putea da sancțiuni pe baza imaginilor de pe camerele de bord
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Posibilitatea ca poliţiştii să poată aplica sancţiuni pe baza imaginilor înregistrate de dispozitivele deţinute de persoane fizice în autovehicule se numără printre modificările legislative anunțate de Ministerul de Interne, în setul de măsuri care vor fi luate în încercarea de a opri traficul și consumul de droguri. Declarațiile au fost făcute miercuri de secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Bogdan Despescu, în prima sa conferință de presă susținută de la scandalul în care a fost implicată Poliția Română după tragedia din 2 Mai, care a scos la iveală detalii revoltătoare, potrivit Hotnews.

„Vrem să utilizăm dispozitivele deţinute de persoane fizice în mijloacele auto. Bineînţeles, atât cele din administraţia publică locală, cât şi cele deţinute de persoane fizice, vor avea o aplicare pe anumite genuri de fapte, fapte cu grad de pericol ridicat. Toate sancţiunile vor fi aplicate în cadru legal, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale şi numai de poliţişti”, a spus Bogdan Despescu.

Conform acestuia, pachetul de măsuri propune înăsprirea condiţiilor în care traficanții de droguri pot beneficia de reducerea pedepselor, precum și instituirea unor noi situaţii agravante referitoare la deţinerea de droguri în spaţii publice în care au acces tinerii şi copii. „Concret, persoana care deţine droguri pentru consum în şcoală, la festivaluri este sancţionată cu o pedeapsă mai mare, comparativ cu situaţia în care este depistat singur, în maşină, cu droguri”, a afirmat Despescu.

Se mai propune, conform secretarului de stat în MAI, confiscarea autovehiculelor şoferilor băuţi sau drogaţi care au provocat un accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Citit 640 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Septembrie 2023 17:02

1 comentariu

  • postat de Ion
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 20:23
    5.13.168.***
    Ce s-a modificat de la ultima incercare de a promova ideea asta proasta? Cum pot deosebi o filmare reala de una trucata? Sau ma intai taie/leaga si apoi intreaba? Ce vor - linsaje pe baza unor inregistrari -poate fictive?
    2
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.