Ciolacu nu vrea niciun fel de presiune pe Curtea Constituțională

Ciolacu nu vrea niciun fel de presiune pe Curtea Constituțională
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că nu este deranjat de termenul de 18 octombrie la care Curtea Constituțională urmează să discute sesizarea referitoare la proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în Parlament, relatează Agerpres.

"E totuși o lege destul de stufoasă. Nu aș vrea să pun niciun fel de presiune pe judecătorii de la CCR. Pe mine în mod deosebit nu mă deranjează termenul de 18, pentru că marea majoritate a măsurilor oricum intră în vigoare de la 1 ianuarie. Așa că, în acest moment, nu cred că acest termen de 18 e o problemă. Nu vreau să grăbim lucrurile", a afirmat Ciolacu.

Potrivit sursei citate, premierul a reiterat că și-ar dori ca legea pensiilor să intre în vigoare de la 1 ianuarie. "Lucrăm deja. Deja ne-a dat Banca Mondială primul draft. A fost o discuție tehnică între cei de la Ministerul Muncii și Comisie, urmând să închidem legea și pe urmă să venim cu prima lectură. Eu îmi doresc foarte mult să intre în vigoare de la 1 ianuarie", a precizat premierul.

Potrivit acestuia, s-au primit și opiniile Comisiei Europene privind pensiile speciale. "Au venit, au trimis care este părerea dânșilor și, în acest moment, Ministerul Justiției urmează să înainteze modificările la legea pensiilor în concordanță cu decizia CCR", a explicat liderul PSD.

Întrebat când va da o ordonanță referitoare la industria alimentară, Marcel Ciolacu a precizat că va fi programată mai întâi o întâlnire cu partenerii sociali. "După ce mă văd cu partenerii sociali. Cu o certitudine de sută la sută, când va fi introdus CASS-ul nu va pierde nimeni la salariu. Cred că asta e cel mai important", a transmis el.

Citit 478 ori Ultima modificare Luni, 02 Octombrie 2023 17:30

1 comentariu

  • postat de covrigi buni de buzau....
    Luni, 02 Octombrie 2023 21:01
    89.39.81.***
    ne invirtim pina ametim. mina dreapta sus, pumnul strins, degetul in sus....ne invirtim pina ametim.....smeckerie de partide...ii prostim si pe aia, avem experienta la asa ceva....reluam, ne invirtim pina ametim, mina sus , pumnul strins, degetul in sus.....prostim in continuare, pe toti..tot asa.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.