Fotovoltaicele de pe case, cât un reactor și jumătate

Fotovoltaicele de pe case, cât un reactor și jumătate
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ultimul raport al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) despre situația privind prosumatorii arată că ritmul racordărilor la rețelele de distribuție este tot mai mare, de la lună la lună. Practic, în luna iulie, s-a ajuns la un ritm mediu de 236 de racordări zilnice, după ce cu o jumătate de an în urmă erau sub 150, scrie Hotnews.

În luna iulie a fost depășit pragul de 1.000 MW putere instalată în panouri fotovoltaice pe case, arată raportul ANRE. Mai exact, numărul prosumatorilor a crescut la 84.733, iar puterea instalată a ajuns la 1.063 MW, ceea ce ar însemna cât puterea instalată a unui reactor și jumătate de la Cernavodă, potrivit sursei citate.

Reprezentanții ANRE cred că în ritmul actual se va ajunge într-un an la o capacitate instalată de 2.000 MW, depășindu-se toate estimările făcute până acum. În urmă cu doi ani, ANRE estima că se va ajunge la o capacitate de 2.000 MW abia la nivelul anului 2030.

În numeroase cazuri sunt instalate panouri fotovoltaice peste necesarul de consum, motiv pentru care ANRE se gândește la măsuri privind limitarea capacității pe care o poate instala un prosumator. George Niculescu, președintele ANRE, a declarat în mai multe rânduri că este necesară impunerea unui prag pentru capacitatea care poate fi instalată pe case.

Citit 595 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 16:38

1 comentariu

  • postat de Das
    Marți, 03 Octombrie 2023 18:02
    89.136.186.***
    Energia verde e cea mai buna si sanatoasa si ieftina !
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.