Forțele Aeriene Române transportă ajutoare pentru Armenia

Forțele Aeriene Române transportă ajutoare pentru Armenia
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Două aeronave ale Forţele Aeriene Române transporta, duminică, a doua tranşă din ajutoarele oferite Armeniei, constând în alimente neperisabile şi articole de cazarmament. Totodată, unul dintre avioane va prelua trei pacienţi armeni, care vor fi duşi la Bruxelles pentru a fi internaţi, relatează news.ro.

Potrivit MAPN, două aeronave - una C-27J Spartan şi una AN-26 - ale Forţelor Aeriene Române au decolat, duminică, de pe Baza 90 Transport Aerian ”Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, cu destinaţia Erevan, Armenia, pentru a transporta cea de-a doua tranşă din ajutoarele pe care România le trimite ca asistenţă internaţională cu titlu gratuit către această ţară, pentru sprijinirea populaţiei civile afectate de conflictul din regiune. Forţele Aeriene au planificat realizarea a şase curse pe această rută, în care vor fi transportate bunuri, constând în alimente neperisabile şi articole de cazarmament, cu o masă totală de peste 9.000 de kilograme, asigurate din rezervele ANRSPS.

”Aeronava C-27J Spartan va prelua din aeroportul de la Erevan trei pacienţi armeni, care vor fi transportaţi pe ruta Erevan-Otopeni- Bruxelles, pentru a fi internaţi la o unitate medicală din capitala Belgiei. Misiunile de transport şi evacuare medicală se execută în baza Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 35 din 2023”, a precizat sursa citată.

Citit 507 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.