Doi mari constructori români „se bat“ pe un proiect de 80 milioane de euro

Doi mari constructori români „se bat“ pe un proiect de 80 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Doi mari constructori români, companiile Construcţii Erbaşu şi SSAB, concurează pentru a pune mâna pe contractul de circa 80 de milioane de euro pentru construirea unui stadion de 18.000 de locuri în Constanţa.

Ziarul Financiar scrie că, după ce compania lui Cristian Erbaşu a fost declarată câştigătoare la licitaţie, firma SSAB a contestat pierderea, astfel că acum cazul se află în instanţă, unde Compania Naţională de Investiţii, beneficiarul proiectului, susţine în continuarea desemnarea Construcţii Erbaşu.

„Situaţia se află acum la Curtea de Apel, va mai dura până când va fi luată o decizie. Deocamdată s-au demolat construcţiile existente (stadionul vechi Farul – n. red.), etapă de care s-a ocupat firma Apolodor. Compania Naţională de Investiţii trebuie să ia terenul gol, iar constructorul va veni să ridice stadionul“, spune Cristian Erbaşu, proprietarul uneia dintre firmele care au participat la licitaţie, potrivit sursei citate.

Concurenţa acerbă dintre cei doi constructori pe un proiect de asemenea calibru arată cât de mult s-au dezvoltat companiile româneşti din această industrie, unde, în urmă cu un deceniu, cu greu un antreprenor local ar fi putut pune mâna pe un contract de zeci de milioane de euro. Obiceiul încetăţenit de-a lungul anilor era ca firme de construcţii să apeleze la subcontractori şi nu să execute chiar ele lucrări. Acum însă este vorba despre companii cu suficientă forţă de muncă încât să ducă la bun sfârşit proiectul.

Durata de proiectare şi execuţie a lucrării este estimată la 28 de luni.

Citit 8295 ori Ultima modificare Duminică, 08 Octombrie 2023 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.