România are peste 100 de fugari

România are peste 100 de fugari
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că există peste 100 de cazuri de fugari, care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului. El a precizat că ministrul Justiţiei a venit cu o propunere de modificare a Codului Penal, prin care cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea de ispășit pedepse suplimentare.

"Aşa cum ştiţi, săptămâna trecută am cerut o situaţie a celor care au primit condamnări definitive şi se sustrag de la executarea pedepsei, plecând din ţară înaintea verdictului. Sunt prea multe asemenea cazuri, peste 100, şi este nevoie de măsuri ferme", a spus premierul, în deschiderea şedinţei Executivului.

Ciolacu a spus că ministrul Justiţiei vine cu o "propunere de modificare a Codului Penal care să descurajeze asemenea cazuri scandaloase": "Concret, cei care nu se prezintă la închisoare în 7 zile după condamnarea definitivă vor avea o pedeapsă suplimentară de până la 3 ani", a anunţat şeful Executivului. Premierul a mai spus că "diferenţa între momentul evadării şi arestarea efectivă se adaugă la pedeapsă".

"Cred că este o soluţie absolut necesară. Să vedem dacă le mai dă mâna acum condamnaţilor să fugă din ţară, fiindcă îşi vor dubla pedepsele", a subliniat Marcel Ciolacu.

Citit 473 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.