Primele măsuri anunțate de CSAT în privința consumului de droguri

Primele măsuri anunțate de CSAT în privința consumului de droguri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a abordat, în şedinţa de joi de la Palatul Cotroceni, tema consumului de droguri şi alte substanţe psihoactive de către tineri şi elevi, ca risc major la adresa siguranţei individuale şi naţionale, informează Administraţia Prezidenţială.

Membrii CSAT au decis să fie constituit un grup de lucru interinstituţional format din secretari de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, reprezentanţi ai Serviciului Român de Informaţii, procurori desemnaţi de către Ministerul Public şi specialişti din instituţiile angrenate, sub coordonarea Guvernului României.

Acest grup de lucru urmează să elaboreze un plan de acţiune care va cuprinde obiectivele, măsurile de ordin general şi particular pentru a preveni şi combate eficient riscurile generate de traficul şi consumul drogurilor. Prin urmare, primele măsuri privind traficul şi consumul de droguri vor avea în vedere eliminarea lacunelor legislative, extinderea accesului la tratament şi recuperare şi implementarea planului pentru siguranţa şcolară.

De asemenea, la nivel judeţean, vor fi constituite grupuri de lucru operaţionale, formate din specialişti şi experţi desemnaţi de către celelalte instituţii responsabile.

Citit 618 ori Ultima modificare Joi, 12 Octombrie 2023 17:39

1 comentariu

  • postat de La 33 de ani trecuți
    Joi, 12 Octombrie 2023 22:21
    109.166.138.***
    CSAT confirmă, de la ,,România educată'', am ajuns în 33 de ani, la România drogată, generalizată.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.