Prima locomotivă hibrid, sută la sută românească

Prima locomotivă hibrid, sută la sută românească
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Prima locomotivă românească hibrid, construită 100% în România, funcționează la Curtici, în județul Arad, la terminalul intermodal al unei companii de logistică, a anunțat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, citat de Mediafax. Terminalul s-a extins recent cu o parcare pentru camioane de mare tonaj.

Compania de logistică a cumpărat și o locomotivă hibrid, electrică, pentru a răspunde standardelor europene de reducere a poluării, care are un consum redus și aduce importante economii, în contextul creșterii prețurilor la combustibilii fosili.

"Noua achiziție este o realizare 100% românească, prin colaborarea a două firme, una din Constanța, cealaltă din Craiova, fiind prima locomotivă hibrid construită în țara noastră. Locomotiva tractează trenurile din terminalul intermodal în stația Curtici și în zona de frontieră. Această locomotivă este capabilă să tracteze trenuri lungi de 600 de metri, care au o masă de 2.000 de tone", a transmis Iustin Cionca.

Citit 1439 ori Ultima modificare Luni, 16 Octombrie 2023 16:44

1 comentariu

 • postat de carmen
  Luni, 16 Octombrie 2023 19:09
  195.32.91.***
  unde se va recicla? cat costa reciclarea?asta de ce nu se spune .....in italia si televizorul te costa cand il dai la reciclat nu mai zic de altele
  5
  1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.