Peste 30.000 de bilete rezervate la expoziția "Brâncuși"

Peste 30.000 de bilete rezervate la expoziția "Brâncuși"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În doar două săptămâni de la deschiderea expoziției "Brâncuși: surse românești și perspective universale" în Timișoara, cea mai importantă expoziție din ultima jumătate de secol din țară dedicată marelui sculptor român, aceasta are deja peste 30.000 de bilete rezervate, informează Mediafax.

Curatoriată de Doina Lemny, expoziția este finanțată de Consiliul Județean Timiș și este organizată de Muzeul Național de Artă din Timișoara, Fundația Art Encounters și Institutul Francez din România, prin filiala sa din Timișoara. Evenimentul face parte din programul oficial "Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii".

Cele peste 30.000 de bilete rezervate până la acest moment cuprind toate tipurile existente: cele cu tarif întreg, bilete cu reduceri pentru pensionari sau studenți, precum și cele gratuite pentru copii sau pentru grupurile școlare. Școlile și profesorii au planificat deja vizite la muzeu care însumează peste 12.000 de elevi.

"Este pentru prima dată în România când publicul larg poate admira în cadrul aceleiași expoziții lucrări cu o valoare inestimabilă din patrimoniul universal al artistului, precum: Sărutul, Măiastra, Pasărea în văzduh, Muzele (Domnișoara Pogany și Muza adormită), Somnul, Peștele, Cap de copil etc. Sculpturile sunt expuse alături de o selecție atent ghidată de fotografii și fragmente filmate de Constantin Brâncuși", transmit reprezentanții Consiliului Județean Timiș.

Expoziția "Brâncuși: surse românești și perspective universale" este deschisă până în 28 ianuarie 2024 la Muzeul Național de Artă din Timișoara, iar biletele pot fi achiziționate prin rezervare prealabilă pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului.

Citit 505 ori Ultima modificare Marți, 17 Octombrie 2023 16:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.