Moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor

Moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, pe care cele două formațiuni politice îl consideră unul dintre vinovații pentru dezastrul bugetar în care se află România în prezent, informează Mediafax.

USR și Forța Dreptei spun că, împreună cu premierul PSD Marcel Ciolacu, Marcel Boloș a decis să nu facă o reformă economică reală, „prin tăierea cheltuielilor publice cu pensiile speciale, a schemelor de afaceri pe banii statului și a contractelor și privilegiilor de care se bucură activul de partid. A ales, în schimb, să taie veniturile românilor, prin noi creșteri de taxe”.

„Românii nu au votat creșteri de taxe, românii nu au votat să se dea mai mulți bani pentru pensiile speciale. Marcel Boloș a avut de ales între a tăia pensiile speciale și a tăia de la contribuabili și a ales să taie în carne vie de la contribuabili. Acesta este motivul pentru care trebuie să plece”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui.

Potrivit semnatarilor moțiunii, Marcel Boloș, în mandatul său, a triplat taxarea microîntreprinderilor și a dublat sau chiar triplat taxarea activității liber-profesioniștilor și a persoanelor fizice. „A crescut cu 50% taxele pe muncă ale angajaților din agricultură și construcții și a introdus un impozit pentru firmele care au vânzări mai mari de 50 de milioane de euro, decizii care vor avea consecințe devastatoare pentru economie”, potrivit unui comunicat de presă.

Citit 573 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.