Angajat al Filarmonicii, chemat să cânte în biroul șefului

Angajat al Filarmonicii, chemat să cânte în biroul șefului
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Blocul Național Sindical (BNS) informează că, pe 6 noiembrie, unul dintre angajații de la Filarmonica de Stat Sibiu a fost convocat de managerul instituției, în baza contractului individual de muncă, pentru susținerea unei audiții individuale, în biroul managerului, ca sarcină de serviciu. La solicitarea membrului de sindicat, reprezentanții BNS au procedat la acordarea asistenței, în conformitate cu prevederile Legii 367/2022.

"Pentru prima dată în istoria instituției, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu nu a recunoscut dreptul salariatului de a fi asistat de sindicat sau de avocat la audiția individuală. Cu alte cuvinte, managerul nu a recunoscut dreptul BNS de a-și reprezenta membrii în situațiile ce decurg din contractele individuale de muncă.

Mai mult, șeful instituției a apelat numărul de urgență 112, solicitând intervenția forțelor de ordine, în urma refuzului liderului de sindicat de a părăsi locația și de a lăsa neasistat membrul de sindicat. Forțele de ordine au constatat că managerul a apelat 112 deși situația nu impunea acest lucru", potrivit unui comunicat remis de BNS.

În seara de joi, 9 noiembrie, este programată o grevă de avertisment a angajaților de la Filarmonica de Stat Sibiu.

Citit 603 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.