Proiectul Legii pensiilor a fost aprobat de Executiv

Proiectul Legii pensiilor a fost aprobat de Executiv
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Proiectul Legii pensiilor, care a provocat controverse în coaliţie, a fost aprobat joi de Executiv, afirmă surse guvernamentale citate de news.ro. Şedinţa de Guvern a fost amânată şi apoi întreruptă joi, pe fondul neînţelegerilor din coaliţie privind noua lege. Ministerul Finanţelor a dat aviz cu observaţii pe proiectul de lege, fiind aşteaptat apoi avizul Consiliului Economic şi Social (CES). Discuţiile vizează impactul bugetar al Legii pensiilor, după recalcularea lor, potrivit unor surse guvernamentale.

Joi dimineaţă a avut lor şi o şedinţă a coaliţiei, pe tema legii, după ce liberalii şi-au exprimat nemulţumirea privind impactul bugetar al aplicării legii, anunţat de Ministerul Muncii, care nu coincidea cu cel al Ministerului de Finanţe, potrivit sursei citate.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a avut joi, înainte de şedinţa de Guvern, o reacţie la nemulţumirile venite dinspre PNL, pe noua Lege a pensiilor. Ea a precizat că ceea ce circulă nu are legătură cu realitatea şi că a explicat în comisia de muncă care este cheltuiala cu pensiile, din septembrie până în decembrie, aproximativ 55 miliarde de lei. "Asta înseamnă că ceea ce se rostogoleşte acum este fals, aceea este cheltuiala cu pensiile recalculate din septembrie până în decembrie", a spus ministrul, precizând că faţă de majorarea cu 13,8%, care oricum era prevăzută şi pe actuala formulă a legii, impactul suplimentar este de 10 miliarde de lei.

Citit 585 ori Ultima modificare Joi, 09 Noiembrie 2023 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.