Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv

Primarul din Baia Mare, condamnat definitiv
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată. Poliția îl caută pe edil pentru a-l duce în arest, dar acesta nu a fost găsit nici acasă, nici la sediul Primăriei. Cătălin Cherecheș, în vârstă de 45 de ani, primar la Baia Mare din 2011, a fost dat în urmărire generală.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis, vineri, să păstreze sentința anterioară a Tribunalului Cluj, din februarie 2022. Din durata pedepsei, lui Cherecheș îi va fi scăzută perioada de câteva luni în care a stat în arest, în 2016. Instanța a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care Cherecheș nu mai poate ocupa funcții publice de la 4 la 5 ani. Magistrații au menţinut sechestrul pe bunurile edilului, între care un autoturism Porsche Cayenne și mai multe terenuri, şi au decis confiscarea sumei totale de 65.000 lei şi 5.000 de euro.

În completul Curţii de Apel s-a aflat şi judecătoarea pe care socrii primarului au încercat să o mituiască pentru o pedeapsă mai blândă. Soacra lui Cătălin Cherecheș a fost prinsă în flagrant, pe 8 noiembrie, în timp ce îi dădea mită 50.000 de euro mamei unei judecătoare, avans dintr-o sumă mai mare promisă în schimbul unei pedepse mai blânde.

Citit 770 ori Ultima modificare Vineri, 24 Noiembrie 2023 17:52

1 comentariu

  • postat de comunismul
    Vineri, 24 Noiembrie 2023 19:07
    5.13.169.***
    a fugit golanul:)) ce-a gandit el! ba ma aresteaza astia! trebuie sa o tai cat ai zice spune peste!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.