Cătălin Cherecheș, în Italia, împreună cu mama și soția

Cătălin Cherecheș, în Italia, împreună cu mama și soția
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, care a fugit din țară vineri, cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, s-ar afla în Italia, potrivit unor surse Digi 24. Cherecheș a reușit să iasă din țară folosind la frontieră documentele unei rude. Cătălin Cherecheș s-ar afla pe o insulă din Italia, împreună cu mama și cu soția sa, spun surse Digi 24.

Cherecheș se afla sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, astfel că era dat în consemn la toate frontierele țării. Cu toate acestea, el a reușit să fugă din țară, iar vineri seară pe numele său a fost emis un mandat european de arestare.

Potrivit Poliției de Frontieră, Cherecheș a ieșit din țară vineri dimineață, la ora 7.49, prin PTF Petea, folosind cartea de identitate a unei rude. Conform publicației locale PresaSM, este vorba despre un văr al edilului. Poliția a anunțat că este vorba despre o persoană născută în anul 1988, care locuiește într-o țară din Europa. Conform oficialilor Poliţiei, un poliţist de frontieră român şi unul maghiar, ambii aflaţi în afara tonetelor, au confruntat imaginea din actul de identitate cu cea a pasagerului şi au permis intrarea în Ungaria a autovehiculului în care se afla Cherecheș.

Șeful Poliției de Frontieră, Victor Ștefan Ivașcu, a fost demis după ce primarul din Baia Mare a fugit din țară. De asemenea, a fost demis și șeful IPJ Maramureș și a fost schimbată conducerea Academiei de Poliție, a anunțat duminică seară Ministerul de Interne.

Primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv pentru luare de mită. Instanța a dispus, de asemenea, majorarea perioadei în care nu mai poate ocupa funcții publice de la patru la cinci ani. De asemenea, magistrații au menţinut sechestrul pe bunurile edilului.

Exodul condamnaților definitiv din România către Italia era până în 2021 o garanție că scapă de închisoare, în baza unei legi permisive. După ce norma a fost modificată, condamnații români își premeditează fuga prin obținerea rezidenței și deschiderea unor afaceri pe teritoriul italian.

Citit 823 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 21:17

1 comentariu

  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 27 Noiembrie 2023 22:43
    5.13.167.***
    VRAJA! Eu l-as include si la fuga premeditata! Cum avea id-ul varului DEJA... deci planuise totul din timp! Eu i-as confisca averea lui, lu ,masa sotiei si rudelor si prietenilor cu TAMARE! Apoi 5 ani fara functii de orice fel de conducere privat 5 ani si niciodata LA STAT PE VIATA! Dupa tzuhouse!
    0
    3

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.