Tragedie la Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun

Tragedie la Ferma Dacilor, în a doua zi de Crăciun
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tragedie în județul Prahova, în a doua zi de Crăciun, după ce pensiunea Ferma Dacilor, din localitatea Tohani, s-a făcut scrum, marți dimineață. Un copil și patru adulți au murit, iar alte trei persoane erau date dispărute și căutate de autorități.

Conform Digi24, în momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 de persoane, care, din informațiile disponibile până acum, au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Clădirea nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au găsit mai multe nereguli și s-au dat șase avertismente. Autoritățile fac cercetări, iar un procuror se află la fața locului. De asemenea, Inspectoratul General al Poliției Române a trimis o echipă de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

Clădirea a ars în întregime. Opt din cele 22 de persoane cazate acolo au rămas blocate în interior, după izbucnirea flăcărilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a preluat coordonarea anchetei deschise după incendiu, transmite News.ro. Un dosar în cadrul căruia sunt cercetate infracțiuni de distrugere şi ucidere din culpă a fost deschis, la nivelul Parchetului. Surse judiciare au declarat că ancheta se află în stadiu incipient, iar procurorii nu exclud nicio ipoteză, de la aceea a unui accident, la cea conform căreia focul a fost provocat.

Potrivit surselor Digi24, recepționera pensiunii a fost cea care a sunat la 112. De asemenea, conform surselor citate, până marți la prânz, nu au fost audiați nici patronul, nici soacra lui. El ar fi încercat să scoată copiii din clădire, dar nu a reușit să intre din cauza flăcărilor puternice.

Deși, inițial, anunțase găsirea celei de-a șasea persoane decedate, prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu, a precizat ulterior că este vorba totuși de cinci cadavre găsite carbonizate.

După ce incendiul a fost lichidat, pompierii au anunțat că rămân la fața locului şi lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. În paralel, continuă căutarea eventualelor victime.

Citit 1604 ori Ultima modificare Marți, 26 Decembrie 2023 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.