Consultații în spitale, "cu poliția la ușă"

Consultații în spitale, "cu poliția la ușă"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Personalul medical din spitalele ”Gomoiu” și ”Victor Babeș” din Capitală a consultat, săptămâna trecută, „cu poliția la ușă” după ce pacienții, în special părinți veniți cu copii mici, și-au pierdut răbdarea din cauza lipsei acute de personal și a timpilor mari de așteptare, a declarat luni, într-o conferință de presă, Oana Sivache, directorul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), informează Hotnews.

Directorul ASSMB și câțiva dintre managerii spitalelor din subordine fac apel la deblocarea urgentă a concursurilor de angajare, blocate de Guvern în mai anul trecut. "Pacienții și aparținătorii devin foarte recalcitranți, din cauză că se așteaptă foarte mult la camera de gardă. Pacienții copii sunt mai greu de gestionat, părinții își pierd răbdarea, intră peste paciente și peste personal", a declarat Maria Enescu, managerul Spitalului de Copii "Victor Gomoiu" din București. "În ultima perioadă, chemăm poliția aproape zilnic. Timpul de așteptare este de 4-5-6 ore", a subliniat managerul.

"Ne punem întrebarea dacă nu cumva cineva va muri în fața unui spital, la un moment dat, din cauză că nu are cine să îl trateze", a declarat, în cadrul conferinței de presă, și dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Doctorul Radu Țincu spune că și în spitalele aflate în subordinea Ministerului Sănătății - cazul Spitalului Floreasca - sunt probleme și există cazuri de pacienți care "așteaptă 24-48 de ore pentru a putea intra pe un loc de Terapie Intensivă", potrivit sursei citate.

În acest context, directorul ASSMB, Oana Sivache, cere "un plan național de politici de sănătate publică, unitar" și cere Ministerului Sănătății "să recunoască starea de urgență" generată în sistemul sanitar de lipsa de personal.

Citit 1305 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2024 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.