"Respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă la intrarea separată"

"Respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă la intrarea separată"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

"Fiecare școală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condițiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile", spune ministrul Educației, Ligia Deca, despre solicitarea elevilor privind desființarea intrării separate pentru profesori, informează Mediafax.

"Cred că în România, din punct de vedere al infrastructurii, avem foarte multe situații. Avem situații cu clădiri istorice care au una dintre intrări chiar pe trotuar, care este destul de îngust și se iese în stradă. Avem școli unde există spații ample de intrare și nu ar fi o problemă să se intre pe aceeași intrare. De aceea, eu sunt pentru ca fiecare școală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condițiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile", afirmă Ligia Deca.

Ministrul apreciază că "respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă la intrarea separată".

"Cred că educația trebuie să fie despre dialog și învățarea reciprocă. Fiecare școală, în funcție de particularitățile constructive și de siguranță, că până la urmă și planurile de evacuare depind de infrastructură, trebuie să refacă regulamentul, în funcție de aceste elemente care țin de siguranța copiilor, să stabilească dacă e nevoie de o intrare, de două, de mai multe. Nu cred că această decizie se poate lua la centru, însă eu încurajez parteneriatul între cadrele didactice și elevi, care trebuie să fie bazat pe respect reciproc", a încheiat Deca.

Consiliul Național al Elevilor cere desființarea intrării separate pentru profesori în școli. Elevii susțin că situația actuală este o formă de intimidare, în vreme ce cadrele didactice o văd ca pe o dovadă de respect.

Citit 623 ori Ultima modificare Marți, 16 Ianuarie 2024 17:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.