A condus o mașină fără categoria corespunzătoare de permis

A condus o mașină fără categoria corespunzătoare de permis
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii de Frontieră de la Foltești efectuează cercetări cu privire la un bărbat care conducea un ansamblu rutier, deși categoria trecută pe permisul de conducere deţinut nu îi conferea acest drept.

Astfel, pe 18 ianuarie, în jurul orei 12,00, în timpul unei misiuni de supraveghere în zona de competență,  un echipaj al Poliției de Frontieră care se afla în localitatea Frumușița, județul Galați, a efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un ansamblu rutier, format dintr-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Republica Bulgaria, care tracta o remorcă, înmatriculată în Republica Moldova, condus de un bărbat, cu dublă cetățenie româno-moldovenească, în vârstă de 29 de ani. Cu ocazia efectuării controlului, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B1 și B, dar nu și pentru categoria BE, necesară conducerii ansamblului rutier respectiv.

Persoana în cauză nu s-a informat în mod corect și complet în prealabil și a crezut că deține dreptul de a conduce un astfel de ansamblu rutier doar cu categoria B. Așa că acum oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care vor fi dispuse.

Citit 3007 ori Ultima modificare Vineri, 19 Ianuarie 2024 15:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.