Sute de taximetriști au protestat în Piața Constituției
Foto: Hotnews

Sute de taximetriști au protestat în Piața Constituției
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sute de taximetriști au protestat timp de câteva ore, miercuri, în Piața Constituției, unde au cerut modificarea legii care reglementează activitatea firmelor de ridesharing, precum Uber sau Bolt. Protestatarii au încercat să atragă atenția parlamentarilor din Casa Poporului cu serii lungi de claxoane, scrie Hotnews.

Una dintre revendicări este ca taxiurile pe care le conduc să poată fi schimbate după o perioadă mai lungă de timp - 15 ani în loc de 10 - și spun că firmele tradiționale de taximetrie sunt dezavantajate față de cele care au intrat pe piață ca firme de tehnologie.

În ceea ce privește transportul alternativ gen Uber și Bolt, "acolo sunt nelimitate şi vreau să vă spun că sunt câtă frunză, câtă iarbă. Nu există niciun control, e ceva ireal. În spatele acestor aplicaţii sunt nişte fonduri de investiţii care îşi permit orice. Aceste fonduri de investiţii au în portofoliu miliarde. Ei îşi permit să facă orice, oricând, oriunde. Piaţa locală este sub asediu şi va cădea, dacă Guvernul şi legiuitorii nu vor lua măsuri", a susţinut preşedintele Asociaţiei Pentru Drepturile Taximetriştilor Independenţi (ADTI), Radu Viorel.

Potrivit acestuia, politicul nu a ţinut cont că există o lege privind transportul de persoane şi a dat o lege paralelă care face acelaşi lucru, dar cu condiţii "mult mai relaxate şi mult mai libere decât la taxi". "Noi, fiind transport public local, ne aflăm sub autoritatea locală. Or, avem un concurent în piaţă care este la liber şi poate să aducă maşini din toată România. Treaba este foarte, foarte gravă. Guvernul Dăncilă a greşit când a legiferat aşa ceva", a adăugat preşedintele ADTI.

Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Capitalei, protestul de miercuri a fost organizat de Asociaţia Şoferilor de Taxi Bucureşti-Ilfov, dar printre taxiurile din Piața Constituției au fost și multe mașini înmatriculate în provincie.

Citit 408 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2024 16:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.