Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului

Guvernul a aprobat Autostrada Litoralului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Guvernul a aprobat, joi, Autostrada Litoralului, respectiv Alternativa Techirghiol. CNAIR urmează să lanseze în licitație contractul, în cel mai scurt timp, informează Mediafax.

"O veste bună pentru litoralul românesc! Guvernul a aprobat astăzi indicatorii tehnico-economici necesari construcției Alternativei Techirghiol! Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 5,74 miliarde de lei, sumă asigurată prin Programul Transport 2021 -2027", a anunțat Sorin Grindeanu.

Obiectivul, cu o lungime de 30,59 km (pentru care a fost obținut deja Acordul de Mediu), va fi construit la profil de autostradă și va asigura conexiunea între Centura Constanța (A4) și sudul litoralului românesc. CNAIR urmează să lanseze în licitație, în cel mai scurt timp, contractul pentru construcția Alternativei Techirghiol (care va avea alocată o perioadă de maximum 36 de luni).

Pe traseul noii autostrăzi care va oferi o alternativă modernă la DN 39 (drum extrem de aglomerat în perioada sezonului estival) vor fi construite inclusiv 31 poduri/pasaje/viaducte, 6 parcări, un centru de întreținere și coordonare și un punct de sprijin. Proiectul prevede și plantarea a 85 de hectare de perdele forestiere.

Citit 548 ori Ultima modificare Joi, 08 Februarie 2024 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.