Taximetriștii amenință cu greva foamei

Taximetriștii amenință cu greva foamei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Taximetriştii, membri ai Asociaţiei Naţionale a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi (ANPOTRT), vor intra în greva foamei, după ce reprezentanţii Guvernului au cerut o lună pentru a analiza modificarea legislativă cerută de aceştia, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, preşedintele organizaţiei, Remus Nedelcu.

Circa 1.200 de taxiuri au participat, miercuri dimineață, la un protest în Piața Constituției și Piața Victoriei. Liderul de sindicat spune că reprezentanții Guvernului le-au cerut taximetriștilor încă o lună pentru a veni cu o propunere care să rezolve situația actuală.

"Am fost la Guvern dimineaţă, la ora 9:00. Am cerut să se dea o ordonanţă de urgenţă pentru a modifica OG 49/2019, de 9 luni de zile, din 20 iunie 2023. Astăzi, când am ajuns acolo (la Guvern - n.r.), s-au făcut că nu ştiu absolut nimic, că acum iau la cunoştinţă, că acum văd despre ce e vorba şi ne-au mai cerut încă o lună ca să vină cu o propunere.

Fapt care nu se poate întâmpla pentru că peste o lună, o lună şi un pic, chiar nu mai avem cu cine sta de vorbă pentru că se intră în campanie electorală, nu o să se mai poată da ordonanţe de urgenţă şi taximetria la nivel naţional o să intre în colaps, la propriu. Toţi cei din piaţă, în momentul acesta mai sunt o mare parte dintre ei în Piaţa Constituţiei, o altă parte au blocat Piaţa Victoriei, vor intra în greva foamei.

Pe oameni nu putem să-i mai oprim. Chiar mulţi au început să plângă de durere pentru că nu-şi mai pot plăti ratele la maşini, nu îşi mai pot plăti leasingurile, nu mai au bani să ducă la copii acasă, la propriu", a afirmat Remus Nedelcu.

Potrivit lui Nedelcu, în prezent se stă pe un butoi de pulbere, iar reprezentanţii asociaţiei stau printre taximetrişti pentru a-i "potoli" şi pentru ca protestul "să nu se transforme în altceva".

Principalele revendicări ale taximetriştilor vizează limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calităţii vieţii şi aerului; eliminarea posibilităţii de emitere a copiei conforme pentru auto deţinute de operatori cu contract de comodat sau închiriere şi ridicarea pragului de autorizare la vechimea maşinii la 5 ani prima autorizare, maximum 10 ani; interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale şi aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conţină datele de identificare ale operatorului; eliminarea "tarifului dinamic" potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenţei cu privire la practicile înşelătoare; respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor şi comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu Suspendarea avizului tehnic până la intrarea în legalitate.

Citit 424 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Februarie 2024 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.