Aderarea deplină a României la Schengen, "linie roșie" a Congresului PPE

Aderarea deplină a României la Schengen, "linie roșie" a Congresului PPE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cancelarul austriac Karl Nehammer și delegații partidului său, ÖVP, care participă, miercuri și joi, la Congresul Partidului Popular European de la București, se vor opune manifestului electoral al PPE, care ar urma să includă și un paragraf în care va fi cerută aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, "cât mai rapid", scrie Kurier. Energia nucleară și extinderea Schengen sunt "liniile roșii" pentru Partidul Popular Austriac (ÖVP), notează publicația austriacă, citată de Hotnews.

Președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Parlamentului European, Roberta Metsola, zece șefi de state și de guverne din Uniunea Europeană, între care și cancelarul austriac Karl Nehammer, alături de aproximativ 1.000 de delegați, iau parte timp de două zile, la București, la Congresul Partidului Popular European (PPE). La congres va fi oficializată candidatura Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene.

La congres urmează să fie adoptat și manifestul electoral al PPE, în care, printre altele va fi cerută și aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, "cât mai curând posibil". Potrivit secretarului general al ÖVP, Christian Stocker, delegații la congresul de la București nu vor fi de acord cu manifestul PPE, existând câteva linii roșii, precum energia nucleară sau extinderea Schengen. "Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să-l reparăm, nu să-l acoperim", a arătat Stocker, într-un comunicat, conform publicației austriece Kurier.

Congresul de la Bucureşti, cel mai mare eveniment politic al PPE înaintea alegerilor europarlamentare din 9 iunie, este organizat de PNL, pe 6 și 7 martie, la Romexpo.

Citit 445 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 17:17

1 comentariu

  • postat de Akbar
    Miercuri, 06 Martie 2024 18:11
    5.13.142.***
    Adica tov. Karl Nehammer vine la Bucuresti sa ne zica inca o data, ca data trecuta n-am priceput bine, ca raionul Austria va zice Niet la aderarea Romaniei la Schengen, nu ca nu ne-am fi facut temele, ci pentru ca asa "vrea" muschii lor sau ai lui Putin. Haraso, gospodin Karl !
    2
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.