Extremismul, toxic în toate formele sale
Foto: Iolanda Bădiliță

Extremismul, toxic în toate formele sale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Congresului PPE, că îi îndeamnă pe liderii PPE să folosească campania pentru alegerile europene ca un prilej de revigorare a liberalismului în faţa autocraţiilor care îngrădesc drepturile fundamentale ale omului, el precizând că o comunicare mai bună a avantajelor statutului de membru al Uniunii Europene este esenţială pentru a contracara dezinformarea şi manipularea, informează News.ro.

Klaus Iohannis a arătat că, dintre toate provocările cu care ne confruntăm în prezent, una se distinge în mod deosebit prin potenţialul toxic pe care îl poate avea chiar asupra fundamentului proiectului european, şi anume extremismul, în toate formele sale, de la naţionalismul găunos, de faţadă, până la tendinţele revizioniste, care, din păcate, se manifestă din ce în ce mai virulent pe continentul nostru.

Şeful statului a arătat că este sigur că vor găsi soluţii concrete pentru a ne proteja cetăţenii împotriva diverselor crize care nu ne-au ocolit deloc în ultimii ani, fie că vorbim de pericolele aduse de un război brutal care se desfăşoară chiar la graniţele României, fie că ne referim la necesitatea de a rămâne competitivi economic, astfel încât nivelul de trai al oamenilor să se îmbunătăţească semnificativ. Preşedintele a subliniat că "actualul context internaţional este complicat, complex şi instabil".

"Ne confruntăm cu cea mai gravă situaţie de după cel de-Al Doilea Război Mondial. La doar câteva sute de kilometri, vecinii noştri îşi dau viaţa pentru a-şi ocroti familiile şi pentru a-şi apăra ţara de invadatori care comit atrocităţi inimaginabile. Ucrainenii sunt în tranşee şi depind de ajutorul nostru, iar noi, europenii, nu avem voie să obosim în efortul nostru de a le fi alături. Avem, totodată, responsabilitatea de a-i asigura pe cetăţenii noştri că sunt protejaţi, pentru că, doar într-un climat de stabilitate şi securitate, economiile noastre se pot dezvolta şi prospera, iar oamenii pot duce o viaţă mai bună", a subliniat preşedintele României.

Citit 396 ori Ultima modificare Joi, 07 Martie 2024 17:58

1 comentariu

  • postat de Das
    Joi, 07 Martie 2024 18:51
    89.137.137.***
    tremura de frica psd si pnl ca o sa castige alegerile usr si aur si o tot dau cu extremismul ca altceva nu au. Dovezi de extremism aveti?! Hotilor!
    1
    4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.