8,8 milioane de lei, cea mai mare despăgubire RCA plătită în România

8,8 milioane de lei, cea mai mare despăgubire RCA plătită în România
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Incendiile rămân principala cauză pentru cele mai mari despăgubiri plătite anul trecut, pe segmentul property şi asigurări de locuinţă, în timp ce, pe linia asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire plătită a fost de peste 8,8 milioane de lei, a anunţat joi Omniasig Vienna Insurance Group, citată de Agerpres.

Despăgubirea pe segmentul RCA a fost plătită în urma unui accident petrecut în Franţa, în care un şofer român de autocamion nu a mai putut frâna din cauza unei defecţiuni. Autocamionul a intrat într-o staţie de taxare, a avariat 16 autovehicule şi staţia de taxare, iar opt persoane au fost vătămate, dintre care patru grav, iar una a decedat. Cea de-a doua despăgubire ca valoare, de peste 5 milioane de lei, a fost plătită după un accident petrecut în Italia, unde un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţe pentru a schimba o anvelopă, provocând decesul acestuia. Cea de-a treia poziţie este ocupată de o despăgubire de aproximativ 4,28 milioane de lei, în urma unui accident din Bucureşti, soldat cu vătămări corporale.

Pe linia asigurărilor property, cea mai mare despăgubire din 2023 a fost de peste 2,3 milioane de lei, după un incendiu la o instalaţie de tratare a gazelor. A doua cea mai mare despăgubire plătită pe această linie a depăşit 1,8 milioane de lei, după un incendiu la un spital, iar a treia, de peste 1,5 milioane de lei, a fost plătită în urma unor avarii la o clădire, cauzate de o alunecare de teren", menţionează asigurătorul.

Pe linia asigurărilor de locuințe, primele trei despăgubiri ca valoare (între 340.000 și 500.000 de lei) au fost cauzate de incendii.

La asigurări CASCO, cele mai mari despăgubiri (între 650.000 și 850.000 de lei), s-au plătit în urma avariilor produse unor autospeciale de explozii la conductele de gaz, precum și în urma furtului unui autocar.

Pentru asigurările de călătorie, cea mai mare despăgubire, de peste 120.000 de lei, a fost achitată pentru costurile de spitalizare în cazul unei fracturi de şold, în Statele Unite.

Citit 666 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 11:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.