Strada Alexei Navalnîi, lângă Ambasada Rusiei din București

Strada Alexei Navalnîi, lângă Ambasada Rusiei din București
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consilierii USR din Consiliul General al Municipiului București au depus un proiect de hotărâre prin care strada Tuberozelor din Capitală ar urma să fie redenumită strada Alexei Navalnîi. Strada Tuberozelor e situată chiar lângă Ambasada Federației Ruse la București, notează G4Media. 

Alexei Navalnîi a fost cel mai cunoscut opozant al liderului autocrat Vladimir Putin, până la moartea sa suspectă într-o colonie penitenciară din zona arctică.

"Considerăm oportună adoptarea unei hotărâri care să amintească de o persoană care a vorbit în locul multor milioane cărora le-a fost frică să o facă, care a întruchipat multe idealuri normale într-o democrație (libertate de exprimare, libertate de asociere, egalitate, responsabilitatea politicienilor), dar aspru pedepsite de Rusia controlată de Putin și care este erou al opoziției ruse, astfel că, în mod concret, solicităm adoptarea hotărârii de modificare a denumirii străzii Tuberozelor în Alexei Navalnîi", au solicitat consilierii generali USR, relatează Mediafax.

Nota de fundamentare a proiectului de hotărâre afirmă că în Rusia încălcarea drepturilor omului a devenit o rutină. Proiectul preia și un punct de vedere al Ministerului de Externe, care arată că "în limita competențelor sale, MAE nu a identificat impedimente politice sau de natură a afecta interesele României. Prerogativa atribuirii/ schimbării denumirilor de străzi, parcuri, piețe și ale altor locuri publice revine autorităților locale - în speță, Consiliului General", potrivit sursei citate.

Pe strada Tuberozelor sunt situate și Ambasada Belarus, și Ambasada Canadei.

Citit 450 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2024 16:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.