Facturile la energie și gaze ar putea să scadă

Facturile la energie și gaze ar putea să scadă
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/ plafonare, prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini, în condiţiile în care se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, relatează Agerpres.

"În niciun caz facturile nu vor creşte, pentru că plafoanele nu se schimbă, dar ne străduim să punem o presiune şi mai mare pe furnizori pentru a scădea aceste preţuri, atât la energie electrică, dar şi la gaze. Sigur, şi prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia electrică, respectiv gazele naturale", a menţionat Burduja, la Energy Forum Ediţia a XI-a: "Tranziţia către o Românie verde, provocările momentului".

"Poate că experienţa fiecărui român cu domeniul energetic este în principal legată de facturile pe care le primeşte la finalul lunii. Suntem pe actuala schemă de compensare/ plafonare cu al cincilea cel mai ieftin curent electric şi al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană. Sunt date Eurostat din trimestrul III. Sigur, ele nu au făcut ştiri. Ştiri fac facturile mari, lucrurile care par că nu merg în direcţia potrivită în România. Dar actuala schemă de compensare/ plafonare a reuşit să păstreze lucrurile într-o stabilitate şi la un nivel rezonabil pentru majoritatea clienţilor finali", a susţinut ministrul.

Citit 447 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.