Noțiunea de „loc de muncă”, extinsă la delegații și team-building-uri

Noțiunea de „loc de muncă”, extinsă la delegații și team-building-uri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, o lege care extinde noţiunea de „loc de muncă”, astfel încât sunt considerate acte de hărţuire şi cele care sunt produse în delegaţii, team-buildinguri şi orice spaţii publice sau private care au legătură cu locul de muncă, informează Mediafax.

Legea are ca obiect de reglementare ratificarea Convenţiei nr. 190/2019 privind eliminarea violenţei şi a hărţuirii în lumea muncii, adoptată de către Organizaţia Internaţională a Muncii la cea de-a 108-a sesiune a Conferinţei Internaţionale a Muncii, la Geneva, la 21 iunie 2019.

"Ratificarea convenţiei Organizaţiei Internaţionale a Muncii aduce mai multă claritate în legislaţia naţională. Unele dintre fapte devin infracţiuni prin raportarea la legislaţia penală, civilă sau contravenţională, după caz. De asemenea, proiectul extinde noţiunea de «loc de muncă» astfel încât sunt considerate acte de hărţuire şi cele care sunt produse în delegaţii, team-buildinguri, orice spaţii publice sau private care au legătură cu locul de muncă", se arată în raportul comisiilor de specialitate din Camera Deputaților.

Citit 518 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 15:04

1 comentariu

  • postat de Hapciu
    Joi, 28 Martie 2024 15:59
    5.13.142.***
    Lăsați, ca la team building uri nu exista hartuiala, acolo sunt doar plăceri.... Nevinovate! :))
    0
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro