Supermarketurile nu vor fi închise în weekend

Supermarketurile nu vor fi închise în weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, decizia legată de propunerea venită de la comercianții mici și mijlocii de a închide supermarketurile în weekend, așa cum se întâmplă și în alte țări din Europa. "Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend", a declarat premierul, la începutul ședinței de Guvern.

"Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazine. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

HotNews notează că primele discuții pe acest subiect au avut loc miercuri, când conducerea Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu, tema fiind încurajarea comerțului local și mecanisme prin care comercianții să ajute la scăderea inflației produselor alimentare. "Noi ne-am gândit că dacă am închide sâmbăta și duminica de la ora 14,00 magazinele nu ar suferi prea multă lume. În primă fază, discuțiile erau de a le închide total de vineri seară până luni dimineață, dar au venit o serie de membri ai asociației noastre care lucrează cu produse perisabile care expiră în patru zile și care ar fi fost afectați de o asemenea posibilitate. Așa că am gândit această schemă”, a spus vicepreședintele asociaţiei, Feliciu Paraschiv.

Acesta a mai precizat că propunerea vrea să protejeze angajații, mulți dintre ei demisionând din cauza programului foarte încărcat: "Am ajuns să lucrăm cu străini, pentru că nu mai găsim oameni în țară pe care să-i angajăm. Oamenii vor să aibă și ei weekend, să stea cu familia, lucru absolut normal!".

Potrivit HotNews, în Europa au mai rămas doar câteva țări care se abțin să deschidă duminica supermarketuri și magazine cu amănuntul. Pe lângă Austria, acestea sunt Germania, Grecia, Polonia și Slovenia. Reprezentanții centrelor comerciale din aceste țări întreabă în mod justificat de ce ușile punctelor de vânzare cu amănuntul și centrelor comerciale nu au voie să fie deschise cel puțin câteva duminici pe an. În Austria, de exemplu, asociația comercianților a cerut ca magazinele să poată fi deschise cel puțin șase duminici pe an.

Un alt argument este menținerea competitivității față de comerțul cu amănuntul online. Comerțul electronic nu are ore de închidere/ deschidere, fiind disponibil 24/7.

Citit 455 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2024 16:51

1 comentariu

  • postat de rodax
    Duminică, 31 Martie 2024 17:32
    92.83.34.***
    Slavă Domnului!
    0
    0

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro