Aplicație nouă pentru verificarea documentelor de identitate

Aplicație nouă pentru verificarea documentelor de identitate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Poliţiştii mureşeni au folosit în premieră, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aplicaţia eDAC pentru verificarea documentelor de identitate, în cadrul unor acţiuni pe linie rutieră organizate în Târgu Mureş şi în judeţ.

"În contextul aderării României la Spaţiul Schengen, începând cu data de 31 martie, a fost operaţionalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Aplicaţia eDAC va fi folosită de structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru stabilirea identităţii persoanei şi verificarea eventualelor menţiuni, cu privire la aceasta.

Noua aplicaţie va fi folosită de pe dispozitive mobile de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, atât în activităţile curente, cât şi în punctele de acces din instituţie sau la ghişeele destinate publicului", a declarat presei purtătorul de cuvânt la Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, inspector de poliţie Aurica Mate.

Prin eDAC se poate scana documentul prezentat de persoana verificată, aplicaţia putând compara datele prezentate cu cele existente, informaţiile fiind afişate imediat. Prin folosirea aplicaţiei, poliţistul poate vedea o serie de informaţii despre persoana legitimată, inclusiv dacă este urmărită sau dacă are vreo interdicţie.

"Poliţiştii pot accesa în aplicaţie şi fotografia persoanei, pentru a realiza o comparaţie cu persoana verificată. În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unităţii de poliţie pentru verificări suplimentare", a precizat Aurica Mate.

Citit 2492 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.