Ministerul Sănătăţii a aprobat funcționarea spitalului construit din donații
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Sănătăţii a aprobat funcționarea spitalului construit din donații
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Sănătății a emis, joi, Ordinul prin care este aprobată noua structură a Spitalului de Copii "Marie Curie" - construit de Asociația "Dăruiește Viață" exclusiv din donații și sponsorizări, care va găzdui primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din țară. Aprobarea vine după ce fondatoarele Asociației "Dăruiește Viață" - Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu - au acuzat public faptul că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, tărăgănează semnarea Ordinului, care, împreună cu avizul DSP, va permite intrarea primilor pacienți copii în spital.

În acest moment, mai este necesar un singur pas pentru ca spitalul să își deschisă porțile pentru primii pacienți: un aviz pentru care Direcția de Sănătate Publică (DSP) ar urma să vină la spital chiar săptămâna aceasta, potrivit surselor HotNews.ro.

În urmă cu trei săptămâni, Asociația "Dăruiește Viață" anunța că a semnat actele prin care spitalul pentru copii bolnavi de cancer, construit din donațiile a peste 350.000 de români și sponsorizările a peste 8.000 de companii, este predat la cheie statului român.

Construcția și dotarea spitalului au fost gata la începutul acestui an. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele "Dăruiește Viață", spuneau că au predat spitalului, odată cu noua clădire, și "200 și ceva de bibliorafturi cu dosare tehnice", care stau la dispoziția autorităților pentru a fi verificate.

În urmă cu două zile, Carmen Uscatu, președintele Asociației "Dăruiește Viață", vorbea despre "frustrare" și "așteptare" în relația cu autoritățile care trebuie să dea avizele pentru funcționarea spitalului.

Conform datelor prezentate de HotNews, 53 milioane de euro a costat construcția și dotarea primului spital pentru copiii bolnavi de cancer din România. Peste 350.000 de români au donat pentru construirea spitalului, iar suma totală strânsă din donațiile românilor a fost de 20 milioane de euro. 8.000 de companii au sponsorizat proiectul. Cea mai mare sponsorizare a venit din partea companiei Petrom - 10 milioane de euro oferiți pentru dotarea spitalului.

Spitalul are 9 niveluri și va avea secții de oncologie, radioterapie, chirurgie și neurochirurgie. Spitalul are inclusiv cinematograf și loc de joacă pentru copii. Construcția spitalului a început în anul 2018.

Asociația "Dăruiește Viață" începe acum un nou capitol: va construi de la zero o a doua clădire de spital, în care urmează să fie mutat integral Spitalul de Copii "Marie Curie".

Citit 472 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 18:02

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro