Discuții pentru fabricarea de drone în România

Discuții pentru fabricarea de drone în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a explicat, joi, că proiectul privind fabricarea de drone în România va fi unul bazat pe o viziune integrată, iar în perioada următoare va avea o întâlnire cu miniştrii Economiei şi Apărării pentru a discuta această temă, informează News.ro.

"În momentul de faţă, la nivelul ministerului nostru, prin institutele de cercetare pe care le avem, avem deja conceptul la cel puţin 10 drone care au autonomie până la şase ore, unele care sunt de dimensiuni foarte reduse, iar unele care pot să aibă inclusiv autonomie 24 din 24, care sunt conectate prin dispozitive extrem de sofisticate. Din acest punct de vedere, România are minţi geniale. Am stat la aceeaşi masă, urmează să avem şi o întâlnire împreună cu cei doi miniştri de resort, cu cel al Economiei şi cu cel al Apărării, tocmai pentru a asigura o viziune integrată pe proiectul de drone al României", a afirmat Bogdan Ivan, întrebat dacă a avut discuţii cu ministrul Economiei privind lansarea în producţie a unei drone româneşti.

Ivan a mai spus că instituţiile din coordonarea ministerului pe care-l conduce vor contribui cu expertiză pe partea de cercetare privitor la proiectul dronei româneşti. "Noi, ca minister, venim cu tot ceea ce înseamnă expertiză în domeniul de cercetare, plus cercetarea aplicată. Împreună cu Ministerul Economiei facem transferul către piaţă şi transferul tehnologic către piaţă şi ne-am bucura foarte mult ca unul dintre beneficiarii acestor proiecte să fie Ministerul Apărării din România şi nu numai", a conchis ministrul Cercetării.

Citit 473 ori Ultima modificare Joi, 04 Aprilie 2024 17:32

2 comentarii

  • postat de marr
    Joi, 04 Aprilie 2024 21:55
    86.124.202.***
    La oameni/postasi n-au avut bani sa le dea la Salariu , i-a dus cu vorba-minciuna , cu procese prin tribunal .
    O specie mai Distrugatoare ca politicianul roman , n-am vazut !
    2
    1
  • postat de marr
    Joi, 04 Aprilie 2024 21:51
    86.124.202.***
    Ei HA ! Baietii Destepti au mai gasit o metoda de a sifona Banul Public .
    Ce drone - ce 'concepte' ? Ii duce pe ei mintea la asa ceva ? Fabrica aia - de unde bani ? O sa fie ca'n cazul mastilor - niste jafuri importate din china , care o sa DOSPEASCA prin Depozitele Armatei .
    2
    1

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro