Val de decese la ATI

Val de decese la ATI
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În patru zile, la ATI din cadrul Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" București au murit 20 de pacienți. Ministerul Sănătății trimite Corpul de Control la unitatea medicală, după ce instituția a primit mai multe sesizări privind administrarea incorectă a unui medicament, relatează Mediafax.

În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului "Sf. Pantelimon", care se refereau la împiedicarea exercitării atribuțiilor sale, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, joi, managerul spitalului a fost informat în scris de directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical al cărui nume nu a fost dezvăluit că, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secției ATI ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament.

"Conducerea spitalului a alcătuit o comisie formată din medici din alte secții care să verifice aspectele sesizate. De asemenea, și Corpul de Control al ministrului Sănătății se va implica în verificarea acestor acuzații grave legate de siguranța pacienților. Fiind vorba de o activitate profesională medicală, s-a solicitat sprijinul Colegiului Medicilor din municipiul București, iar concluziile, dacă se va impune, vor fi înaintate și altor instituții abilitate", transmite Ministerul Sănătății.

Citit 1034 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2024 16:24

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro