Vremea se răcește și vin ploile

Vremea se răcește și vin ploile
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

După vremea caldă urmează o răcire semnificativă, conform prognozei meteo pentru perioada 15-28 aprilie. La munte, temperaturile scad la minus 2 grade. Meteorologii anunță și ploi în următoarele zile.

În Moldova, vremea va fi extrem de caldă și marți (16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade. În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12-13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13-15 grade.

În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12-13 grade în primele nopți, aceasta va scădea până la 2-3 grade în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6-8 grade la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după 21 aprilie.

Citit 3300 ori Ultima modificare Luni, 15 Aprilie 2024 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.