Băiețel de șase ani, vândut pentru câteva sute de lei și dus în Germania

Băiețel de șase ani, vândut pentru câteva sute de lei și dus în Germania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Autorităţile române fac anchetă, după ce o familie din Gorj şi-ar fi vândut unul dintre copii, un băieţel de şase ani, care a fost scos din ţară şi dus în Germania. Suma pe care părinţii - tatăl, alcoolic, iar mama, cu probleme psihice - ar fi primit-o pentru copil este de câteva sute de lei. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj i-a preluat pe ceilalţi doi copii ai familiei, aceştia fiind acum în grija unor asistenţi maternali. Autoritățile demarează formalitățile pentru repatrierea cât mai rapidă a băiețelului.

Verificările în acest caz au demarat după ce DGASPC Gorj a primit o adresă din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în luna aprilie a acestui an, conform căreia un copil ar fi fost vândut şi dus în Germania, potrivit News.ro.

"Imediat s-a demarat procedura conform legislaţiei în vigoare, fiind înştiinţate instituţiile abilitate să verifice aspectele sesizate şi să intervină conform competenţelor legale, fiind vorba, în acest caz despre DIICOT. Reprezentanţii DGASPC Gorj s-au deplasat la domiciliul familiei, împreună cu reprezentanţii autorităţii locale, pentru a evalua situaţia socio-familială. S-a constatat, în urma intervenţiei şi a discuţiilor purtate cu reprezentanţii legali, că minorul în cauză nu se află la domiciliu. S-a constatat că la domiciliu mai există doi minori, care au fost preluaţi la scurt timp de reprezentanţii DGASPC Gorj, împreună cu reprezentanţii Poliţiei, fiindu-le instituită măsura de protecţie specială - plasament în regim de urgenţă la asistenţi maternali profesionişti", a declarat, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Minodora Sucea.

Tatăl copilului este alcoolic, iar mama pare a avea probleme psihice, au constatat autorităţile care s-au deplasat la locuinţa familiei. Acolo au fost găsiţi sora mai mare a băieţelului care ar fi fost vândut şi fratele mai mic al acestuia. Fata are opt ani, iar fratele cel mic are doi ani şi opt luni. Ambii se află acum la asistenţi maternali şi urmează un program de consiliere psihologică. Autorităţile au cerut pentru cei doi copii şi alte investigaţii medicale.

Oficialii DGASPC Gorj precizează că, "după clarificarea situaţiei juridice a minorului aflat în Germania, instituţia va interveni în preluarea acestuia şi instituirea unei măsuri de protecţie specială".

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Natalia Intotero, a precizat că "săptămâna viitoare, preşedintele ANPDCA va efectua o deplasare de urgenţă în Germania, unde va sta de vorbă cu autorităţile germane în vederea repatrierii, într-un timp cât mai scurt, a minorului care acum este în grija lor".

Citit 770 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 16:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro