Fost ministru al Sănătății, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Fost ministru al Sănătății, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Potrivit HotNews.ro, Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a fost condamnată vineri, 26 aprilie, la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul în care era acuzată de luare de mită în formă continuată, potrivit deciziei Tribunalului București publicată pe portalul justiției. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Magistrații au mai dispus luarea măsurii de siguranţă a confiscării speciale a sumei de 10.000 de euro, valoarea mitei pentru care este acuzată, și menținerea sechestrului asigurat asupra mai multor bunuri deținute de fosta ministră.

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată, în aprilie 2020, de către procurorii DNA, în dosarul în care este acuzată că ar fi primit mită 10.000 de euro şi 120.000 de lei în perioada în care a fost manager al Spitalului de Urgenţă din Baia Mare. Banii reprezentau un procent de 7 la sută din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”. În acest dosar, Sorina Pintea s-a aflat în arest preventiv din 29 februarie până în 6 martie 2020, când a fost pusă în libertate, fiind plasată sub control judiciar.

Avocații au invocat între altele starea de sănătate precară a fostului ministru. Sorina Pintea suferă, potrivit declarațiilor ei publice de dinainte de a fi arestată preventiv, de dermatomiozită, o boală autoimună gravă și rară, pentru care face tratament cu cortizon și imunoglobuline. 

Avocații Sorinei Pintea au la dispoziție 10 zile pentru a depune apel împotriva deciziei Tribunalului București.

 

Citit 824 ori Ultima modificare Vineri, 26 Aprilie 2024 15:19

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro