Banca Transilvania cumpără BRD Pensii

Banca Transilvania cumpără BRD Pensii
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania și BT Investments, a ajuns la un acord cu BRD-Groupe Societe Generale și Societe Generale Assurances pentru achiziția BRD Pensii, companie cu activitate în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) și al celor facultative (Pilonul III), potrivit unui document publicat la bursa de Valori București (BVB) și citat de Economica.net. BRD Pensii administrează atât fondul din Pilonul II (FPAP BRD), cât și fondul din Pilonul III (FPF BRD Medio).

Pentru achiziție, este nevoie de aprobarea Autorității de Supraveghere Financiară

BRD Pensii Private este cel mai mic fond de pensii private obligatorii, deținând o cotă de piață de numai 6,92%. Numărul de cotizanți se ridica la circa 562.000 de persoane, la finalul anului 2023. Compania are și cea mai mică rată de rentabilitate anualizată, de numai 5,16%, în timp ce toți ceilalți actori de pe piață au rate de rentabilitate de peste 5,50%, liderul pieței având o rentabilitate de 6,31%.

Banca Transilvania nu deține în prezent un administrator de fond de pensii private obligatorii Pilon II. Banca deține doar BT Pensii, companie care administrează un fond de pensii facultative Pilon III.

Citit 491 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2024 17:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.