Proiect de 1,2 miliarde euro pentru modernizarea a 60 km de cale ferată

Proiect de 1,2 miliarde euro pentru modernizarea a 60 km de cale ferată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

CFR vrea să contracteze lucrări de modernizare a 60,6 kilometri de cale ferată, pe traseul Ilteu (localitate situată în Arad, la graniţa cu judeţul Hunedoara) - Simeria (Hunedoara), proiectul împărţit în două loturi având o valoare totală estimată la 5,45 miliarde lei (1,21 miliarde euro), cu TVA.

Lucrările fac parte din proiectul de reabilitare a liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria (componentă a Coridorului IV Pan - European), finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Transport.

Primul lot vizează modernizarea subtronsonului Cap Y Ilteu - Gurasada, cu o lungime de 19,78 kilometri şi o valoare estimată la 1,76 miliarde lei, fără TVA. Pentru lotul al doilea, Gurasada- Simeria, de 40,88 kilometri, lucrările au fost estimate la 2,63 miliarde lei, fără TVA.

Contractele vor fi atribuite prin licitaţie restrânsă, pentru preţul cel mai scăzut, iar termenul de finalizare va fi de 5 ani de la data adjudectării. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 3 aprilie.

Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria este inclusă de Guvern în lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate anul viitor din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi de la bugetul de stat.

Citit 907 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.