S-a mai stins o stea/ Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit la vârsta de 70 de ani

S-a mai stins o stea/ Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit la vârsta de 70 de ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actriţa Ruxandra Sireteanu a murit la vârsta de 70 de ani, marţi dimineaţă, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Teatrului Nottara din Bucureşti.

Născută pe 20 decembrie 1943, la Craiova, fiica actorului Nicolae Sireteanu, Ruxandra Sireteanu a debutat la vârsta de 9 ani pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, cu rolul Maia din "Platon Krecet", în regia lui Alexandru Finţi.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorilor Ion Finteşteanu şi Sanda Manu. A susţinut numeroase recitaluri de poezie atât în România, cât şi în Suedia (Malmö şi Göteborg) şi Grecia (Atena şi Salonic).

În anul 1968 a primit o bursă de două luni la Paris, la Maison des jeunes, condusă de Jean-Louis Barrault şi Tania Balachova.

Din 1972, Ruxandra Sireteanu a jucat la Teatrul Nottara din Bucureşti. În perioada 1992 - 1995 a fost profesoară la Facultatea de Teatru a Universităţii Hyperion din Bucureşti.

Printre filmele în care a jucat se numără "Divorţ... din dragoste" (1992) şi "Păcală se întoarce" (2006). Totodată, Ruxandra Sireteanu a făcut dublaje la desene animate şi şi-a împrumutat vocea sa pentru personaje din spectacole de teatru radiofonic.

Citit 1032 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2014 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.