Condamnat la închisoare pe viaţă după ce a omorât în bătaie un copil de cinci ani

Condamnat la închisoare pe viaţă după ce a omorât în bătaie un copil de cinci ani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 35 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă de magistraţii Tribunalului Iaşi, fiind acuzat că în iulie 2013 l-a ucis în bătaie pe copilul de cinci ani al concubinei sale, anchetatorii afirmând că bărbatul îi agresa frecvent pe băiat şi pe fratele acestuia, în vârstă de 7 ani. De-asemenea, Ionel Totoi a fost obligat la plata unor daune morale de 100.000 de lei.

"Condamnă pe inculpatul Totoi Maxim Ionel, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, (...) la pedeaspa principală a detențiunii pe viață", se precizează în minuta Tribunalului Iași. Decizia Tribunalului Iaşi nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

Ionel Totoi a fost arestat în 1 august 2013 după ce, fiind sub influența băuturilor alcoolice, l-ar fi lovit în mod repetat cu picioarele pe băiatul de 5 ani al concubinei sale, Elena Perju, în prezența femeii, care nu a intervenit.

Bărbatul petrecuse doi ani în penitenciar, fiind condamnat pentru tâlhărie și fusese eliberat condiționat, el mutându-se în satul Bălţaţi, împreună cu concubina sa și cu cei doi băieți ai acesteia, în vârstă de cinci şi şapte ani.

Procurorii care au anchetat cazul spun că femeia a dat dovadă de neglijență față de copiii săi, care sufereau de malnutriție și care ar fi fost bătuți în mod repetat de către Ionel Totoi. Mai mult, conform rechizitoriului, femeia nu a participat la înmormântarea fiului ei care a murit la spital în urma bătăilor administrate de bărbat.

În aceste condiţii, femeia a fost condamnată şi ea de Tribunalul Iaşi la cinci ani de închisoare pentru rele tratamente aplicate minorului.

Citit 1206 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 14:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.